Mediassa annetaan kuva, jottei ihmiset saa/eivät voi olla erilaisia: miehet, naiset, mielipiteet tulee olla samanlaisat ajatteluakin (siis ajattelultaan!). Tämä suvaitsemattoman suvaitsevaisuuden nimissä.

Kristityt ovat aina erottuneet massasta. Maailammielisyydestä. Heidät on erotettu seurakunnaksi. Sitä kreikan seurakuntaa merkitsevä sanan on on alunperin tarkoittanut.

Erotuksen perusteena oli se, mitä ihminen tunnustaa uskossaan. Jos tunnusta Jeesusta Kristusta, on kristitty. Maailma ei tunnusta Häntä koskaan tässä armon ajassa.

Jo alkuseurakunta koki tämän erotuksen, siitä osoituksena nimitys "kristitty". Eikö sama kaava toteudukin tänäänkin. Maassamme! Mediassa. Kirkosta puhumattakaan.

"...Yhdessä he toimivat seurakunnan keskuudessa kokonaisen vuoden, ja suuri joukko ihmisiä sai heiltä opetusta. Antiokiassa alettiin ensimmäiseksi käyttää opetuslapsista nimitystä kristitty."  (Apt 11:26)

Mediassa annetaan kuva, jottei ihmiset saa/eivät voi ola erilaisia: miehet, naiset, mielipiteet tulee olla samanlaisat ajatteluakin (siis ajattelultaan!). Tämä suvaitsemattoman suvaitsevaisuuden nimissä.

Kristityt ovat aina erottuneet massasta. Maailmanmielisyydestä. Heidät on erotettu seurakunnaksi. Sitä kreikan seurakuntaa merkitsevä sanan on alunperin tarkoittanut.

Erotuksen perusteena oli se, mitä ihminen tunnustaa uskossaan. Jos tunnusta Jeesusta Kristusta, on kristitty. Maailma ei tunnusta Häntä koskaan tässä armon ajassa.

Jo alkuseurakunta koki tämän erotuksen, siitä osoituksena nimitys "kristitty". Eikö sama kaava toteudukin tänäänkin. Maassamme! Mediassa. Kirkon sisällä tapahtuvasta mielikuvataistosta puhumattakaan.

"...Yhdessä he toimivat seurakunnan keskuudessa kokonaisen vuoden, ja suuri joukko ihmisiä sai heiltä opetusta. Antiokiassa alettiin ensimmäiseksi käyttää opetuslapsista nimitystä kristitty." (Apt 11:26)

Tämän voi jokainen kokeilla. Tunnusta suullasi Jeesus Kristukseksi. Katso, mitä siitä seuraa.